Фунчоза з томатами та паприкою
“Скляна локшина” або “поліетиленова локшина” - так відгукується про фунчозу Вікіпедія. Ми проти, бо справжня фунчоза зовсім не схожа на локшину, скоріше - на прозору проволоку чи волосінь для риболовлі… Але наважившись приготувати фунчозу вперше, вам стане байдуже, на що вона схожа у сирому вигляді. Цей гарнір не має власного яскраво вираженого смаку, тому він - ідеальна основа для ваших найсоковитіших гастрономічних фантазій та найсміливіших кулінарних експериментів!
- фунчоза - 70г
- томати сушені мелені - 5г
- перець солодкий сушений - 5г
- морква сушена - 3г
- цибуля сушена - 2г
- *м'ясо сушене - 20г (або м'ясо тушковане - 30г)
- сіль, спеції, зелень, часник за смаком
Смак томатів та паприки добре підкреслять часник і базилік, але радимо впевнитись, що ці специфічні приправи схвалять всі учасники трапези. Також до страви можна додати сир - 20 г на порцію
Норми надані для планування 600-грамової розкладки. Орієнтовна вага порції в сушеному вигляді - 105 г. Орієнтовна калорійність готової порції - 410 ккал.