Гороховий суп


По-італійськи - з пармезаном та на сухому вині, по-монгольськи - зі сметаною та на томатному соку, по-гуцульськи - з копченостями та грінками... У різних варіаціях головне - готувати його з любов'ю! З нею ж і споживати

  • горохові пластівці - 35г
  • картопля сушена - 20г
  • гриби сушені - 10г
  • морква сушена - 3г
  • цибуля сушена - 2г
  • *ковбаса - 20г
  • *м'ясо сушене - 20г (або м'ясо тушковане - 30г)
  • сіль, спеції, зелень за смаком

Суп по-гуцульськи смакувати з часником або цибулею, грінками та любов'ю, а додавши сушені мелені томати (5гр на порцію) і крапельку любові, отримаємо монгольський гороховий суп. Кожного четверга ресторації Фінляндії пропонують на обід гороховий суп. Ця традиція має середньовічне походження: ситний обід в четвер допомагав католикам притримуватися п'ятничного посту.

Норми надані для планування 600-грамової розкладки. Орієнтовна вага порції в сушеному вигляді - 110г. Орієнтовна калорійність готової порції - 430 ккал.