Солянка


Солянка - це історія про шлях. Саме про шлях цієї страви від столів простих селян до меню сучасних найвишуканіших ресторанів. Символічно, чи не так?! Ми взяли на себе сміливість продовжити цю історію, готуючи солянку в походах різної категорії складності та на різних відмітках висот, щоправда, за рецептурою, трохи адаптованою для наших потреб:

  • артек - 30г
  • картопля сушена - 25г
  • маслини сушені - 6г
  • томати сушені мелені - 5г
  • огірки солоні сушені - 3г
  • лимони сушені - 3г
  • морква сушена - 3г
  • цибуля сушена - 2г
  • *ковбаса - 20г
  • *м’ясо сушене - 20г (або м’ясо тушковане - 20г)
  • сіль, спеції, зелень за смаком

За певних умов можна замінити 30г артека на м’ясо третього виду або копченості. Згідно з даними анонімного опитування, 98% людей, що спробували солянку, вже не в змозі забути її пряний, насичений аромат і гострий смак. А один шведський письменник настільки закохався у солянку, що назвав її іменем збірку своїх оповідань!

Норми надані для планування 600-грамової розкладки. Орієнтовна вага порції в сушеному вигляді - 120г. Орієнтовна калорійність готової порції - 450ккал.