Спагетті з томатами та маслинами


Мокьюментарі! Цим дивним словом називають окремий жанр кінематографії - псевдодокументальний фільм, який з'явився буквально завдяки вермішелі в томатному соусі... У 50-ті роки в Великобританії макарони не були повсякденною їжею та були відомі загалом як консервовані спагетті в томатному соусі. Добре відома історія, як 1-го квітня 1957 року в ефір каналу ВВС вийшов жартівливий сюжет про "багатий врожай спагетті в Швейцарії": під авторитетний голос диктора робітниці "макаронної плантації" збирали спагеті вручну і безпосередньо з дерев. Наступного дня сотні людей звернулися до ВВС з різноманітними питаннями щодо розведення спагетті в домашніх умовах. Подейкують, що ВВС радили їм "помістити спагеті в банку з томатним соусом та сподіватися на краще". Цей випуск став першим відомим прикладом жанру мокьюментарі

  • спагеті - 75г
  • томати сушені - 5г
  • маслини сушені - 5г
  • морква сушена - 3г
  • цибуля сушена - 2г
  • *м'ясо сушене - 20г (або м'ясо тушковане - 30г)
  • сіль, спеції, зелень, часник за смаком

При необхідності до страви можна додати сир, 20г на порцію.

Норми надані для планування 600-грамової розкладки. Орієнтовна вага порції в сушеному вигляді - 110 г. Орієнтовна калорійність готової порції - 405 ккал.